Wil jij een baan in een dynamische organisatie waar zorg, welzijn en ondernemerschap hand-in-hand gaan? Wij zoeken een fijne en energieke collega in de functie van

Werkbegeleider Plus

voor de afdelingen Inpak en de civiele dienst. Het gaat om een functie van 36 uur per week.

Bedrijfsprofiel

Werk op Maat is een kleine, unieke organisatie die al bijna 35 jaar werkzaam is op het snijvlak van zorg en welzijn. Ons team bestaat uit 11 medewerkers. Wij zijn  gespecialiseerd in (arbeidsmatige) dagbesteding, arbeidstraining en maatschappelijke participatie. Jaarlijks maken 120 deelnemers met een ondersteuningsvraag gebruik van onze diensten.  Ons motto is dat iedereen op eigen wijze een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.De organisatiecultuur van Stichting Werk is informeel en dynamisch en kunnen anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. Ook voor onze medewerkers is er ruimte voor persoonlijke groei.Werk op Maat heeft door de jaren heen een uitgebreid netwerk opgebouwd en is een strategisch partner voor de gemeente Het Hogeland. Daarnaast is er ook een samenwerking met de gemeenten Eemsdelta en Groningen.

Functie Werkbegeleider Plus

Vanwege de pensionering van een collega is er een fulltime (36 uur) vacature ontstaan. De werkbegeleider werkt voornamelijk op de werkvloer en eigen afdelingen, wat kan worden beschouwd als ‘een eigen winkeltjes’ zonder daarbij de organisatie uit het oog te verliezen. De werkbegeleider heeft daar een voorbeeldfunctie, is een coach en beoordelaar. De werkbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers en draagt zorg voor passend en voldoende werk op de afdeling. De werkbegeleider werkt nauw samen met de interne trajectbegeleiders en andere hulpverlenende instanties in de individuele trajecten van de deelnemers. Op de inpakafdeling verrichten de deelnemers seriematige werkzaamheden in verschillende soorten werk. In de civiele dienst draagt men op hoofdlijnen zorg voor de keuken/kantine en schoonmaak. We zetten in op een gezonde kantine en Thuiskamer. De werkbegeleider zorgt voor voldoende en een passend werkaanbod voor de deelnemers. Op organisatieniveau denkt de werkbegeleider mee en is deels verantwoordelijk voor de uitvoering en controle op het kwaliteitsbeleid (denk daarbij aan enige administratie, BHV, RI&E, hygiëne en keuring machines). De werkzaamheden vinden plaats in Uithuizen.

Functie aanbod en perspectief

In de functie is een hoge mate van autonomie en uitdagend. De functie is afwisselend en met recht kan worden gezegd dat er geen dag hetzelfde is. Het werk biedt zingeving: iets kunnen betekenen voor een ander, deze op weg helpen en bijdragen aan kwaliteit van leven. Het is een functie waarin veel verschillende aspecten zitten. Uiteraard zorgen we voor een goede introductie en ondersteuning tijdens de inwerkperiode. Op termijn van 1,5 jaar zal er nog een vacature ontstaan, ook door pensionering van een medewerker. Dit betreft de werkbegeleider van de afdeling Metaalbewerking en het fietsenproject. Dit en nog andere ontwikkelingen geven aanleiding om samen te gaan kijken naar de toekomst van de stichting en een eventuele herverdeling van taken. Onze nieuwe collega willen we van harte uitnodigen mee te denken in dit proces. Bij de functie hoort een passende functiewaardering (Schaal 7-8 CAO Sociaal werk).

Gewenst profiel

We kijken uit naar een collega die;

  • de gave heeft mensen te zien, horen, motiveren en inspireren.
  • het vermogen heeft te verbinden.
  • een initiator is en een ondernemend type.
  • aantoonbaar HBO werk- en denkniveau heeft en is geschoold in sociaal, agogisch of pedagogische richting.
  • Het is een pré als onze nieuwe collega technische kennis en ervaring heeft.
  • Ben je een starter of een ervaren kracht. Je bent bij ons van harte welkom.

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Irma Schuurman, directeur-bestuurder op telefoonnummer 06-10002585. Een cv en motivatiebrief kunnen tot 20 november 2022 worden toegestuurd aan i.schuurman@werkopmaat.info.

Op woensdag 23 en vrijdag 25 november vinden sollicitatiegesprekken plaats. Bij wederzijdse interesse volgt een 2e gesprek. De fulltime functie wordt zo spoedig mogelijk ingevuld o.b.v. een tijdelijk dienstverband voor een periode van een jaar. Het is de bedoeling dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Het team kijkt er naar uit een nieuwe collega te verwelkomen!

 

 

 

 

Deel dit bericht via: