Vorige week introduceerden we het project de ‘Gezonde Keuken’, waarbij we medewerkers en deelnemers lieten zien dat gezond eten ook lekker kan zijn. Die smoothies waren bepaald geen straf om te drinken!

In die trant zijn we verder gegaan. We zijn namelijk bezig met het aanleggen van een moestuin! Met man en macht hebben we een mooie plek bij ons pand omgeploegd en omgetoverd tot een mooie basis voor een moestuin.

Collega Karel heeft inmiddels doperwten, bonen en uien geplant, en de eerste aardappelplanten zijn al boven! Verder is het insectenhotel klaar om haar gevleugelde bezoekers te ontvangen.
Hiermee zijn we een stap verder met het mogelijk maken van eten uit onze eigen tuin. Het doel is dat we kunnen koken met producten die we zelf hebben gekweekt. Puur eten is niet alleen gezond, maar ook erg lekker!

Vrijwilligers gezocht

Hoe graag we ook dit project zelf willen uitvoeren, we kunnen alle hulp gebruiken! We zijn nog bezig met het opstarten van de moestuin, en zouden het geweldig vinden als er mensen zijn die samen met het ons dit project tot een groot succes willen maken.

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die het stokje van ons willen overnemen, en met onze deelnemers willen samenwerken bij het onderhouden van ons Toentje.

Wie zoeken wij?

  • Iemand met al enig ervaring met het onderhouden van een moestuin
  • Iemand die affiniteit heeft met tuinieren en groene vingers heeft
  • Iemand die minimaal 4 uur per week tijd heeft (dit wordt waarschijnlijk naar meer uren uitgebreid naarmate de moestuin meer onderhoud nodig heeft)
  • Iemand die het leuk vindt om met onze deelnemers aan de slag te gaan en hen hierin te ondersteunen.

Meld je aan als vrijwilliger bij WoMs Toentje!

Heb jij die groene vingers, en ervaring met het onderhouden van een moestuin? Lijkt het jou leuk om minimaal 4 uur in de week aan de slag te gaan met onze deelnemers? Neem dan contact op met Dina Pasman via d.pasman@werkopmaat.info of 06-51780111.

 

Deel dit bericht via: