Mooie samenwerking met Het Huis voor de Sport

In gesprek met de coördinator van het beweegteam Het Hogeland, Siebren van der Molen, blijkt dat we veel dingen gemeen hebben in het werk. Het doel van onze organisaties is dat alle inwoners in Het Hogeland mee kunnen doen.

Het Huis voor de Sport is voornamelijk bezig met meedoen in sport en bewegen. Voor Werk op Maat is dat veel breder, maar ook sport en spel staat bij ons op de agenda. Het Huis voor de Sport draagt zorg dat jong en oud kunnen meedoen aan de activiteiten die zij organiseren. Ook bij Werk op Maat is al geruime tijd eens per 2 weken de sportcoach actief.

Een andere samenwerking is het opstellen van een programma in de Week van de ontmoeting en verbinding (de week tegen eenzaamheid). Ook in de plannen voor een conferentie later dit jaar zien we mogelijkheden samen op te trekken. De conferentie die een bijdrage moet leveren aan het tegengaan van armoede gaat niet alleen over financiële middelen, maar ook over het hebben van sterke netwerken. En het verenigingsleven vervult daarin een belangrijke rol.
Wordt vervolgd!

Goede samenwerking tussen Werk op Maat en Beweegteam Het Hogeland

Samen met collega Dina hebben we om tafel gezeten met Jeremy Kui. Hij werkt als beweegcoach voor Het Hogeland vanuit de organisatie Barkema en De Haan. Jeremy komt sinds anderhalf jaar tweewekelijks bij Werk op Maat om te sporten met de deelnemers. Met laagdrempelige sport en spelactiviteiten enthousiasmeert hij hen mee te doen. De ene week gaan ze boogschieten, een andere keer is het badminton, tafeltennis of boksen. Met de sportmaterialen die we hebben kunnen aanschaffen dankzij het GALA budget van de gemeente Het Hogeland komen mensen steeds vaker in beweging.
We zijn blij met de goede samenwerking en hopen dit in de toekomst uit te kunnen breiden!

Deel dit bericht via: