Veur MekoarEen groot deel van het maatschappelijke leven, waaronder ook deels de hulpverlening en vrijwilligersorganisaties ligt stil. Dat heeft behoorlijk impact op alles en iedereen. We hebben elkaar hard nodig om door deze tijd heen te komen.Wij denken in deze tijd met name aan die mensen met een klein of niet bestaand netwerk bij wie het risico bestaat dat zij er alleen voor komen te staan.

Veur Mekoar (onderdeel van Werk op Maat) wil de handen ineen slaan en juist deze groep praktisch ondersteunen.Te denken valt aan een boodschapje doen, medicatie ophalen of gewoon een praatje maken. Samen met andere (zorg) partijen en (vrijwilligers-) organisaties zoeken we naar passende oplossingen. Daarom roepen wij iedereen in de gemeente op om het aan ons door geven als je hulp nodig hebt of als je hulp wilt bieden.

Hulp nodig

Je hebt een hulpvraag en zit momenteel door de corona maatregelen zonder oplossing (te denken valt aan boodschappen doen, medicijnen ophalen, eenzaamheid).

Hulp bieden

Je kunt en wilt je hulp aanbieden. We zijn op zoek naar vrijwilligers die vrij zijn van symptomen die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus of daar inmiddels al van genezen zijn.

Neem contact op met Veur Mekoar: tel. 0595 – 43 32 45 of veurmekoar@gmail.com. Ook hebben we een actieve facebookpagina: Veur mekoar

Laatste stand van zaken

Sinds deze oproep is geplaatst, hebben wij al contact gehad met heel veel burgerinitiatieven, vrijwilligers, beroepskrachten in zorg en welzijn en de gemeente. Het is fantastisch te merken dat er een zo grote bereidheid is van iedereen om ons samen door deze periode heen te slaan. Er zijn inmiddels 18 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om hulp te bieden en 12 mensen hebben om hulp gevraagd. Deze mensen hebben we allemaal snel kunnen helpen via de vrijwilligers of via de andere initiatieven. Dat maakt het zo goed om elkaar te kennen, zodat we de hulpvragen die er zijn samen kunnen oplossen!

De vragen die we nu hebben gehad gaan over het halen van medicatie, het doen van boodschappen en er zijn mensen die thuis geen pc/internet hebben en normaal gesproken naar de bibliotheek gaan om hun financiƫle dingen te doen of de mail te bekijken. Omdat deze nu gesloten zijn, hebben zij dit nu kunnen doen bij Werk op Maat.

Deel dit bericht via: