Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers van stichting Werk op Maat zet zich een jaar lang in om geld in te zamelen voor Spieren voor spieren. Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Op verschillende manieren wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Werk op Maat heeft de droom dat iedereen mee kan doen in het sociaal maatschappelijke leven en ondersteunt mensen in de regio Noord Groningen daarbij. Bij Werk op Maat heerst de overtuiging dat meedoen de basis is voor welzijn en gezondheid,  voor je kunnen ontwikkelen, voor verbinding hebben met anderen, voor van betekenis zijn.

Aan Werk op Maat zijn ook mensen met een spierziekte verbonden en helaas hebben we ook mensen aan de gevolgen van een spierziekte verloren. Een van de vele activiteiten die worden uitgevoerd bij Werk op Maat is een online boekwinkel. We noemen dit Cor’s Boekwinkeltje. Cor die lijdt aan de zeldzame spierziekte Arsacs, bemenst de boekwinkel en het idee om de opbrengst te doneren aan Spieren voor spieren komt uit zijn koker. Martin die werkzaam is op de inpakafdeling en lijdt aan een andere zeldzame spierziekte (de Ziekte van Steinert) onderschrijft dit plan. Beide volwassen mannen zeggen dat het onderzoek van het grootste belang is. Voor hen zal het misschien geen oplossing meer zijn , maar ze zouden er alles voor over hebben het anderen te besparen. Alle reden voor Werk op Maat om een jaar lang in het teken te zetten van een actie voor Spieren voor spieren.

Wij roepen iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Spreekt deze actie u aan en wilt u bijdragen op welke wijze ook, neemt u dan contact op met Werk op Maat via 0595-433245 of via balie@werkopmaat.info. Houdt u ook de website www.stichtingwerkopmaat.nl en de regionale kranten in de gaten voor activiteiten in het komende jaar.

 

Deel dit bericht via: