Afwisseling, een fijne werkcultuur en een hoge mate van autonomie in een omgeving, waarin zorg en welzijn hand-in-hand gaan.

Door ziekte en zwangerschap is er binnen Werk op Maat tijdelijk ruimte voor een

Werk- en een trajectbegeleider (functie kan worden gecombineerd) 

 • Als werkbegeleider ben je verantwoordelijk voor de begeleiding op de groep waar het werken met de computer centraal staat.
 • Als trajectbegeleider stippel je samen met een deelnemer een traject uit en bewaakt deze.

Dienstverband 1 jaar/ Gemiddeld 20 uur per week/ CAO Sociaal werk/ aantoonbaar MBO 4-HBO niveau/ z.s.m. /Je bent welkom!

 

Bedrijfsprofiel

Werk op Maat is een kleine, unieke organisatie die al bijna 35 jaar werkzaam is op het snijvlak van zorg en welzijn. Voor de stichting werken 11 medewerkers.

Werk op Maat is gespecialiseerd in (arbeidsmatige) dagbesteding en arbeidstraining. De doelgroep van Werk op Maat bestaat uit een diverse groep mensen van gemiddeld 120 deelnemers die een ondersteuningsvraag hebben op verschillende levensgebieden, maar vooral op het gebied van maatschappelijke participatie. Daarnaast is Werk op Maat o.a. actief als Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland, met de dienst OV ambassadeurs en De Computerbank.

Er is sprake van een informele bedrijfscultuur.

Werk op Maat werkt samen met een zeer divers en uitgebreid netwerk. Werk op Maat is een strategisch partner voor de gemeente Het Hogeland en werkt ook in en voor de gemeenten Eemsdelta en Groningen.

De organisaties is ambitieus en altijd in beweging en ontwikkeling.

 

 

Functie Werk-/trajectbegeleider

Door ziekte en zwangerschap is er een gecombineerde vacature ontstaan. De werkbegeleider werkt voornamelijk op de werkvloer en eigen afdeling, wat kan worden beschouwd als ‘een eigen winkeltje’ zonder daarbij de organisatie uit het oog te verliezen.

 • De werkbegeleider heeft daar een voorbeeldfunctie, is een coach en beoordelaar.
 • De werkbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers en draagt zorg voor passend en voldoende werk op de afdeling.
 • De werkbegeleider werkt nauw samen met de interne trajectbegeleiders en andere hulpverlenende instanties in de individuele trajecten van de deelnemers.

 

Op de computerafdeling verrichten de deelnemers verschillende soorten werk. Van eenvoudig administratief werk t.b.v. de organisatie, voor het opknappen van pc’s voor minima, voor het maken van flyers. De computer wordt ook gebruikt om de Nederlandse taal te leren, de theorie voor het rijbewijs, voor solliciteren. Ook komen er mensen voor een computercursus.

 

De trajectbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor nieuwe deelnemers. Na een kennismakingsgesprek stel je samen een ondersteuningsplan op waarin doelen staan geformuleerd. Deze zijn gericht op maatschappelijke participatie. Je zet het traject samen uit en bewaakt deze samen met de deelnemer, werkbegeleider en eventuele netwerkpartners.

 

De werkzaamheden vinden plaats in Uithuizen.

 

Functie aanbod en perspectief

 • De functie heeft een hoge mate van autonomie en is uitdagend.
 • De functie is afwisselend en met recht kan worden gezegd dat er geen dag hetzelfde is.
 • Het werk biedt zingeving: iets kunnen betekenen voor een ander, deze op weg helpen en bijdragen aan kwaliteit van leven.

 

Het is een functie waarin veel verschillende aspecten zitten. Uiteraard zorgen we voor een goede introductie en ondersteuning tijdens de inwerkperiode.

 

Bij de functie hoort een passende functiewaardering (Schaal 7 CAO Sociaal werk).

 

Gewenst profiel

We kijken uit naar een collega die;

 • de gave heeft mensen te zien, horen, motiveren en inspireren.
 • het vermogen heeft te verbinden.
 • een initiator is en een creatief type.
 • aantoonbaar MBO-4 /HBO werk- en denkniveau heeft en is geschoold in sociaal, agogisch of pedagogische richting.

Ben je een starter of een ervaren kracht. Je bent bij ons van harte welkom.

 

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Irma Schuurman, directeur-bestuurder op telefoonnummer 06-10002585. Een cv en motivatiebrief kunnen tot 17-3-2023 worden toegestuurd aan i.schuurman@werkopmaat.info.

 

Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vinden sollicitatiegesprekken plaats.

 

De functie wordt zo spoedig mogelijk ingevuld o.b.v. een tijdelijk dienstverband voor een periode van een jaar.

 

Het team kijkt er naar uit een nieuwe collega te verwelkomen!

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht via: