Iedereen die als vrijwilliger of mantelzorger actief is in Het Hogeland is van harte welkom om mee te doen aan de training Positieve gezondheid. De eerste training bestaat uit 2 dagdelen en deze staan gepland op 13 en 19 december van 9.30 – 12.30 uur. In 2024 worden nog een tweetal trainingen georganiseerd.

Wat houdt Positieve Gezondheid precies in? Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan centraal. Wat heb jij nodig om je gezonder en veerkrachtiger te voelen? Met het gedachtegoed van Machteld Huber, arts, onderzoeker en de grondlegger van positieve gezondheid, krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is.

Positieve Gezondheid maakt het mogelijk om mensen aan te spreken op hun veerkracht in plaats van op hun ziekte. Niet de gezondheid is persé het doel, maar het hebben van een betekenisvol leven. Kennis over positieve gezondheid is niet alleen een cadeautje voor organisaties en je medemens, maar ook voor jou persoonlijk. Op het internet is veel te vinden over het onderwerp, bijvoorbeeld op de website https://mijnpositievegezondheid.nl.

De training wordt georganiseerd door de samenwerking tussen Werk op Maat/Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland, Mensenwerk Hogeland en Vakland Hogeland. Het doel is om het vrijwilligerswerkveld en de informele zorg in Het Hogeland te versterken. Het provinciaal Verbindingsfonds heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Ook zijn er plekken beschikbaar voor mensen die wensen hebben richting de arbeidsmarkt. De samenwerking verzorgt trainingen en workshops voor vrijwilligers in Het Hogeland in alle sectoren.  Heb je vragen, ideeën of wil jij je aanmelden neem dan contact op via info@werkopmaat.info of via 0595-433245.

Deel dit bericht via: