Donderdag 18 april vond er mooi evenement plaats bij Werk op Maat, in het kader van Week van de Taal. Er werd namelijk volop gedatet! Tijdens korte gesprekken van 3 minuten konden deelnemers met elkaar in gesprek. Het gezelschap bestond uit de deelnemers van Werk op Maat, een aantal trajectbegeleiders en een paar mensen die bezig waren met hun inburgering.
Het doel: nieuwe mensen leren kennen en de Nederlandse taal oefenen. Dat doel is zeker behaald!

Hoe zag de Taalspeeddate eruit?

Het evenement bestond uit twee rondes. Het thema was: wat doe je als je wakker wordt? Per ronde werd er een vraag behandeld.
Ronde 1: Wat doe je als je op staat?
Ronde 2: Wat drink je als je op staat? Wat is je favoriete drankje?

De vragen waren in volgorde van moeilijkheid. Elk nieuw gesprekje konden mensen weer meer vertellen en wat meer op de vragen en antwoorden in gaan, omdat ze in het gesprek daarvoor al de ‘basis’ antwoorden hadden gegeven.

Goede sfeer

Door het speeddaten raakten deelnemers met elkaar in gesprek, die normaliter elkaar nauwelijks spreken. Dit droeg dan ook bij aan een goede sfeer. Niet alleen was dit evenement goed voor de taalontwikkeling, het was ook een moment van bewustwording dat Nederlands toch echt een pittige taal is om te leren.

Al met al was dit evenement voor herhaling vatbaar. Je leert elkaar op een leuke manier kennen en bent goed bezig met de Nederlandse taal. Werk op Maat heeft ook met dit thema weer een geslaagde methode gevonden om mensen bij elkaar te brengen!

 

Deel dit bericht via: