Komende donderdag 14 juli om 10.00 uur leveren Mariëtte de Visser, wethouder van Het Hoogeland en Marc Verschuren, voorzitter van Stichting Leergeld Hoogeland, een fiets in bij Werk op Maat in Uithuizen. Dit is een van de inleverplekken in Het Hogeland waar fietsen voor kinderen van 6 tot 18 jaar rijklaar worden gemaakt.

Stichting Leergeld Het Hoogeland zet zich samen met de ANWB hard in voor het Kinderfietsenplan. Deze actie is voor jongeren uit gezinnen met weinig geld. Wethouder Mariëtte de Visser: “Het is van groot belang dat opgroeiende jongeren kunnen gaan en staan waar ze willen. Een goede, veilige fiets is hierin onmisbaar.” Alle ingeleverde fietsen krijgen een opknapbeurt bij Werk op Maat of bij Leutje Fiets in Bedum. Door de samenwerking met de ANWB voor het aanleveren van fietsen en stichting Werk Op Maat en Leutje fiets voor het opknappen komen er meer fietsen beschikbaar voor stichting Leergeld. Voorzitter Marc Verschuren van Leergeld Het Hoogeland: “Doordat er op deze manier meer fietsen beschikbaar komen kunnen onze klanten kiezen uit een ruimere keus en slagen we erin om voor iedere gewenste maat een goede fiets te leveren. ”Het kinderfietsenplan is er vanaf 6 jaar.  Vanaf deze leeftijd  kan er een fiets aangevraagd worden. De fietsen worden in bruikleen gegeven en kunnen ingeruild worden als er een grotere fiets nodig is.

Lukt het je niet om de fiets te brengen, neem dan contact op met de organisatie www.geenkindachterop.nl

Mensen die een fiets willen aanvragen of andere zaken bij Leergeld willen aanvragen kunnen meer informatie vinden op: www.leergeldhoogeland.nl

Deel dit bericht via: