Vanaf 2021 heeft de gemeente de ondersteuning van het vrijwilligerswerk geheel ondergebracht bij Stichting Werk op Maat in Uithuizen. Na de herindeling naar de gemeente Het Hogeland, waren er twee steunpunten voor het vrijwilligerswerk in Winsum/Bedum en Uithuizen. Deze twee steunpunten zijn vanaf 1 maart 2021 verder gegaan onder de naam Centrum Vrijwilligerswerk Het Hogeland.

Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties verandert er niets. Inwoners en (vrijwilligers)organisaties kunnen er als gebruikelijk terecht voor vraag en aanbod. Dit kan door telefonisch een afspraak te maken of via de provinciale website www.vrijwilligersgroningen.nl. Er is speciale aandacht voor meer kwetsbare vrijwilligers die door bijvoorbeeld taalachterstand of een andere belemmering moeilijker mee kunnen doen in het vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen bij het Centrum vrijwilligerswerk terecht voor informatie en advies over vraagstukken die vrijwilligers betreffen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van beleid, scholing voor vrijwilligers of vragen over de collectieve vrijwilligersverzekering. Het Centrum vrijwilligerswerk ondersteunt de gemeente met de waardering van vrijwilligers.

U kunt telefonisch contact opnemen met:

Barbara van den Burg 06-21815772 op ma-, di-, do-, vrijdag van 9:30- 15:00 uur
of met Cora Top 0595-433245 op ma-, di-, do ochtend van 9:00-12:00 uur

Centrum vrijwilligerswerk Het Hogeland is bereikbaar via info@centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl. Afspraken en intakes voor vrijwilligerswerk worden in overleg gepland en zijn mogelijk op diverse locaties in de gemeente. Bijvoorbeeld bij  Stichting Werk op Maat, in één van de bibliotheken in Het Hogeland of op locatie van de vrijwilligersorganisatie.

Deel dit bericht via: