Screening op laaggeletterdheid met de Basismeter van Stichting Lezen & Schrijven

Een eenvoudige test kan het verschil maken!

Screening is een middel zijn om laaggeletterdheid te herkennen.  Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een basismeter die is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven. Dit is een korte online test, van ongeveer 15 minuten. Deze meting geeft een indicatie of er sprake is van laaggeletterdheid, maar − let op! – het is geen niveaubepaling of toetsresultaat.  Geïnteresseerden krijgen ondersteuning bij het maken van de test op de computer. Na afloop worden de resultaten en eventuele vervolgstappen met de deelnemer besproken. Bijvoorbeeld kan men hulp krijgen bij alfabetisering (het leren van de letters en vormen van woorden) of een taalcursus volgen. Zo maken we laaggeletterdheid bespreekbaar.

De screening is beschikbaar voor alle inwoners van gemeente Het Hogeland en wordt georganiseerd door Stichting Werk op Maat en Werkplein Ability.

De test is gratis en het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Wanneer: maandag 6 september t/m vrijdag 10 september

Tijdstip:  9.30-12.00 uur

Locatie: Industrieweg 7 in Uithuizen

Stichting Werk op Maat/ Werkplein Ability

Ben jij werkzaam als WMO consulent, werkcoach of zorgprofessional en ben je nieuwsgierig naar de basismeter? Dan ben je ook van harte welkom.  Je kunt voor vragen contact opnemen met Rianne Stevens via 0595 433245 of r.stevens@werkopmaat.info

Deel dit bericht via: