Omroep Het Hogeland organiseert in samenwerking met Mensenwerk Hogeland, Werk op Maat en Vakland het Hogeland de basiscursus ´Journalistiek.´ Hierbij staat het thema ‘Schrijven van (nieuws)artikelen’ centraal. 

De directe aanleiding om deze cursus te organiseren is dat de lokale publieke Omroep Het Hogeland samen met Omroep Eemsdelta haar journalistieke presteren wil verbeteren en ook nieuw talent wil aanspreken. Beide omroepen werken bij de nieuwsvoorziening steeds meer samen. Daarnaast wordt er door heel veel andere organisaties, groot en klein, volop gecommuniceerd in geschreven taal.

De inhoud van de cursus

Schrijf je bijvoorbeeld voor de dorpskrant of voor de website van een culturele of andere maatschappelijke organisatie? Wil je in aanloop naar de fusie van de twee omroepen aan de slag als vrijwillig redactielid, bijvoorbeeld van de online-nieuwswebsite of als ondersteuner van de tv-radio presentatoren? Of wil je erachter komen welke tak van sport binnen deze branche jou het meest aanspreekt?

Deze cursus is een mooie opstap voor zowel leergierige ouderen als ambitieuze jongeren om vakkundiger en sneller artikelen te leren schrijven. Deze praktische cursus brengt je journalistieke basiskennis bij. Daarnaast oefen je schijfvaardigheid en leer je slimmer en gerichter (voor)onderzoek te doen:

* do’s and dont’s, “tips and trics” en “cut the crap”

* interview voorbereiden en uitvoeren

* artikelen schrijven met peer-review en 4-ogen principe

* hoor en wederhoor

* A.I. (artificial intelligence): Gaat mij dat helpen?

* Optie voor de deelnemers: een dagdeel meelopen met de lokale omroep

Tijdens de cursus is er terugkoppeling en de mogelijkheid van (online) coaching over de door jou opgestelde teksten. Het is leren door te doen.

Praktische informatie

De cursus is in Winsum in “De Blauwe Schuit”, Warfstraat 1. De benodigdheden zijn een laptop, notebook, tablet of schrijfgerei.

De cursus is gratis voor de deelnemers en het gaat om 4 maandagavonden van 19u30  tot 22u00. We starten maandag 13 mei en vervolgen dat op 27 mei, 3 juni en 10 juni.

Aanmelden kan via secretariaat@omroephethogeland.nl of via info@centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl. Vermeld hierbij ook gelijk jouw motivatie om met deze cursus mee te doen, zodat we inzichtelijk hebben wat je uit deze cursus hoopt te halen.

*In een later stadium zal er in de sector van de lokale omroepen ook betaald werk, of meer betaald werk worden aangeboden, specifiek gericht op journalistieke activiteiten.  

Deel dit bericht via: