Woensdag 22 mei had Irma overleg met Jenny en Teresa van de gemeente Het Hogeland. Werk op Maat is al een tijd lang bezig de kunstwerken in de openbare ruimte te inventariseren. Met een prachtige digitale kaart tot gevolg (met heel veel dank aan Arnoud en Jack!). De gemeente is erg blij met het resultaat. Er zijn nog puntjes op de i te zetten en daarmee gaan we verder.

Omdat Werk op Maat ook nauw samenwerkt met Landgoed Verhildersum, en dit ook onder het aandachtsgebied valt van Jenny en Teresa kwam het gesprek op de dromen die Monique Spaltman (directeur Verhildersum) en Irma al jaren hebben. Eerder vandaag bespraken Monique en Irma ook nog weer hun idee├źn en dromen. Verhildersum krijgt daarin een centrale rol in de regio.
Deze dromen betreffen een dorpswerkplaats als ontmoetingsplek. Een omgeving waar in de toekomst ondersteuning kan worden geboden aan diverse groepen inwoners uit Leens en omgeving in de breedste zin van het woord; van jong tot oud, vrijwilligers, mensen die op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, mensen die hun kennis willen overdragen aan de volgende generaties, mensen die het cultureel erfgoed en de regio een warm hart toedragen, het cultureel erfgoed en de kunst die bewezen bijdragen aan onze gezondheid en welzijn, mensen die iets willen betekenen voor een ander, mensen die willen ontmoeten, leren, helpen. In de dorpswerkplaats kunnen mensen hun eigen klusjes doen en klusjes t.b.v. Verhildersum. Ook valt er te denken aan een materiaal uitleen. De duurzaamheidsgedachte speelt hierin een rol, maar ook kunnen mensen met een kleine beurs zo beschikken over gereedschappen. De werkplaats is een uitvalsbasis voor klusjes bij hulpbehoevenden in de regio. De basis van dit alles is wederkerigheid. We helpen elkaar! Meedoen en Meetellen! Irma ziet zoveel kansen en krijgt hier veel energie van! En Monique, Teresa en Jenny ook!

Deel dit bericht via: