Sinds 2007 heeft stichting Werk op Maat in opdracht van eerst de toenmalige gemeente Eemsmond en later de gemeente Het Hogeland een klussendienst. Klus&Dienst ondersteunt inwoners die het zelf (tijdelijk) niet kunnen doen in de gehele gemeente Het Hogeland met klusjes in en om het huis. Het gaat dan om kleine klusjes die niet door een aannemer, hovenier of regulier klussenbedrijf gedaan hoeven worden. Bijvoorbeeld eenvoudig tuinonderhoud, een dakgootje leeghalen, een plankje of lampje ophangen of een schutting rechtzetten. Dat doet de Klus&Dienst voor mensen die het echt nodig hebben, omdat zij bijvoorbeeld geen beroep op naasten kunnen doen. Het kan net de hulp zijn waardoor mensen zelfstandig kunnen blijven wonen en waardoor het straatbeeld netjes blijft. Kortom hulp die, door alle ontwikkelingen in de maatschappij, steeds belangrijker en urgenter zal worden.

Omdat de vraag toeneemt en om de nodige hulp te kunnen blijven bieden in deze uitgestrekte gemeente zijn er handjes nodig. Het liefst verspreidt over de hele gemeente. En naar die extra handjes zijn we op zoek.

De Klus&Dienst biedt zinvol werk aan een groep mensen die actief wil zijn en iets voor een ander wil betekenen. Naar mensen die op zoek zijn naar leuke sociale contacten of structuur in de dagen willen. Naar mensen die op zoek zijn naar zingeving. Een ander helpen hoeft niet veel tijd te kosten en is van groot belang. Voor de één is werken in de Klus&Dienst een leuke invulling van de vrije tijd en voor een ander kan het een opstap zijn naar vrijwillig- of betaald werk.

Zowel zelfstandig werkende mensen (vrijwilligers) als mensen die hulp nodig hebben in het werk (dagbesteding/arbeidstraining) zijn van harte welkom. Ben je geïnteresseerd in Klus&Dienst of heb je vragen? Bel of mail dan naar Karel Nanninga, k.nanninga@werkopmaat.info of bel 0595-43325.

Deel dit bericht via: