wie-zij-wij-banner

Marjolein

Marjolein is een jonge alleenstaande moeder met de ziekte van ménière. Dit houdt in dat ze vaak duizelig is, slecht hoort en last heeft van oorsuizen. Langzamerhand leert ze bij Werk op Maat omgaan met haar ziekte.

In februari 2019 leren we haar voor het eerst kennen. Marjolein start dan bij Werk op Maat op de ICT & Trainingen afdeling. Daar doet ze licht administratieve werkzaamheden. Ze kan dit in alle rust doen. De werkdruk is laag en ze hoeft zich niet lichamelijk in te spannen. Desondanks lukt het haar amper om meer dan 10 minuten de computer te gebruiken. De ménière is nog te overweldigend.

Marjolein geniet van de reuring en het contact met mensen.

De eerste weken houden we haar klachten bij. Wanneer neemt het toe of af? Hoe voel je je als je thuis komt? Wat lukt wel en wat niet? Gelukkig maakt Marjolein langzaam maar zeker vorderingen. Door twee keer per week haar lichaam weer te laten wennen aan werk worden de klachten dragelijker. Ze sport, gaat anders eten en gaat naar fysiotherapie. Ze kan daardoor op het werk steeds meer aan.

Dan gaan we samen met haar op zoek naar haar ambities. Bij Werk op Maat helpt ze inmiddels ook mee met het organiseren van activiteiten als een knutselmiddag en een kleding-ruilbeus. Ze ondersteunt deelnemers met Nederlands als tweede taal. Marjolein geniet van de reuring en het contact met mensen.

Marjolein krijgt een steeds duidelijker beeld van wat ze wil. Ze pakt ook steeds meer haar eigen regie.

Ze vertelt dat ze in het verleden stage heeft gelopen bij Stichting Yasmijn in Beijum, een ontmoetingsplek voor alleenstaand moeders. Dat is altijd in haar achterhoofd blijven rondspoken. Marjolein krijgt een steeds duidelijker beeld van wat ze wil. Ze pakt ook steeds meer haar eigen regie.

Samen met haar trajectbegeleidster volgen er gesprekken bij het Werkplein en uiteindelijk bij Stichting Yasmijn. In oktober 2019 start Marjolein voor drie dagdelen als vrijwilligster bij deze organisatie. Ze blijft nog één dag per week terugkomen bij Werk op Maat. We kijken dan hoe het met haar ménière gaat nu haar planning een stuk drukker is.

In januari 2020 stroomt Marjolein uit bij Werk op Maat. Ze richt zich volledig op haar nieuwe vrijwilligerswerk en start in februari 2020 met een opleiding.

Marjolein