wie-zij-wij-banner

Famba

Eén van onze deelnemers, Famba, is in 2021 gestart met een reguliere baan als verkeersregelaar. Hij en wij zijn heel blij met deze nieuwe stap. Het is een mooi resultaat van zijn traject bij Werk op Maat dat in 2014 startte.

In de periode bij Werk op Maat heeft Famba vooral gewerkt op de metaal- en fietsenafdeling. “Ik heb er veel geleerd”. Hij is erg tevreden over de begeleiding.

“De mensen zijn altijd goed voor me, juist ook in de tijden dat ik het erg moeilijk had.”

De sociale contacten op de dagbesteding deden Famba goed. Ook heeft hij beter met zijn boosheid leren omgaan. Toen Famba’s persoonlijke omstandigheden rustiger werden wilde hij graag richting betaald werk ontwikkelen.De begeleiding van Werk op Maat en Famba’s werkcoach keken met Famba naar de mogelijkheden en wensen en werkten samen in het verband Kansrijk beroep. Het korte opleidingstraject voor verkeersregelaar blijkt daarin passend, omdat Famba graag mensen helpt op verschillende locaties en het liefst fysiek werk doet.Werk op Maat helpt hem met het schrijven van de brief en het voorbereiden op het sollicitatiegesprek.

“Mijn leidinggevende heeft het nog over mijn sollicitatiebrief! En hij ziet aan mij dat ik dit werk heel graag wil doen.”

Het enthousiasme voor het werk is na bijna een jaar onverminderd aanwezig bij Famba. Zijn contract is verlengd.

“Ik wil dit wel tot aan mijn pensioen doen!”

Famba als verkeersregelaar