wie-zij-wij-banner

Fadia

Fadia werkt op de inpakafdeling van Werk op Maat. Daardoor heeft ze beter Nederlands leren praten. Ook heeft ze nu precies het vrijwilligerswerk dat bij haar past.

Fadia komt uit Syrië. Ze woont sinds 2015 in Nederland. Samen met haar man en zoon. Haar andere twee kinderen wonen nog in Libanon. “Mijn zoon leert hier voor automonteur. Mijn andere zoon komt binnenkort ook naar Nederland”, zo vertelt Fadia.

“Ik heb hier beter Nederlands leren praten.”

Ze werkt sinds januari 2019 bij Werk op Maat. Het bevalt haar goed op de inpakafdeling: “Ik heb hier beter Nederlands leren praten. Ik heb veel contact met mijn collega’s. We praten veel en maken grapjes. Dat is gezellig. Ik heb ook naast mijn werk contact met collega’s. Ze komen wel eens op bezoek en we hebben contact via Facebook of Whatsapp.” Fadia doet ook vrijwilligerswerk: “Ik werkte eerst op de peuterspeelzaal in Roodeschool en ben daarna in Uithuizermeeden gaan werken als vrijwilliger. Helaas moest ik hiermee stoppen toen ik naar school ging om Nederlands te leren.”

“We praten veel en maken grapjes. Dat is gezellig.”

Samen met Werk op Maat heeft Fadia het vrijwilligerswerk nu weer opgepakt. Afgelopen zomer heeft zij meegeholpen bij het schoonmaken van het zwembad. Ze helpt ook mee in het verpleeghuis De Mieden. “Ze zochten daar vrijwilligers. Ik help dan mee om mensen eten te geven. We praten samen en drinken koffie. Ik heb het hier erg naar mijn zin”, aldus Fadia.

“Door Werk op Maat heb ik vrijwilligerswerk gevonden dat precies bij mij past.”

“Bij Werk op Maat heb ik veel geleerd, vooral om beter Nederlands te spreken. Ze hebben me geholpen als ik vragen had of post kreeg die ik niet begreep. Ook hebben zij mij geholpen om goed met geld om te gaan. En ze hebben samen met mij gezocht naar vrijwilligerswerk dat precies bij me past.”

fadia op de fiets