wie-zij-wij-banner

Cor

Cor heeft een spierziekte, waardoor hij langzamerhand steeds minder kan. Bij Werk op Maat zoeken we telkens naar mogelijkheden voor Cor om aan het werk te blijven. Want thuis zitten is voor Cor echt geen optie.

Hij wil net als ieder ander, gewoon aan het werk zijn.

Cor werkt sinds 2013 bij Stichting Werk op Maat. Daarvoor werkte hij bij de sociale wer voorziening en deed daar administratief werk. Doordat zijn spierziekte steeds erger wordt, was dit niet langer mogelijk. Een enorme tegenslag voor Cor. Hij vindt zijn werk namelijk erg belangrijk. Hij wil zich graag inzetten en een bijdrage leveren. Hij wil net als ieder ander, gewoon aan het werk zijn.

Naast zijn werkzaamheden geniet Cor van de sociale contacten. Hij is een waardevolle en gezellige collega met een enorm gevoel voor humor. Thuis zitten vind Cor echt geen optie.

Gelukkig heeft hij een hele fijne plek gevonden bij Stichting Werk op Maat. Hij verzorgt op de afdeling ICT & Trainingen de afhandeling van een digitaal boekwinkeltje. Stichting Werk op Maat beheert sinds 2007 deze online boekenwinkel van Terre des Hommes in Groningen. De opbrengst van de 2e hands boeken die zo verkocht worden, leveren geld op voor een goed doel.

Wij blijven met Cor meekijken en meedenken.

Cor ervaart dit werk als waardevol. Hij haalt voldoening uit zijn werkzaamheden. Hij kan bij Werk op Maat op zijn eigen tempo werken en er is geen werkdruk. Hij stuurt de facturen, onderhoudt e-mailcontact met de klanten en bepaalt de verzendkosten. Dit zijn allemaal werkzaamheden die hij goed kan uitvoeren, ondanks zijn spierziekte. Zijn werkbegeleider helpt hem waar nodig op weg en pakt die taken op die hij niet meer goed kan uitvoeren. Maar ook zijn collega-deelnemers staan graag voor hem klaar.

Samen met zijn werkbegeleider en trajectbegeleider bespreekt Cor regelmatig hoe het gaat op zijn werk, waar hij tevreden over is, maar ook waar hij extra ondersteuning of aanpassingen bij kan gebruiken. Zo heeft hij inmiddels een aangepaste muis, waar hij veel beter mee kan werken. Ook hebben we samen met Cor gekeken naar een betere rolstoel voor op zijn werkplek, omdat een gewone rolstoel erg zwaar werd. Hij heeft nu sinds een paar jaar een elektrische rolstoel, wat hem op het werk weer een stukje zelfredzamer heeft gemaakt. Wij blijven met Cor meekijken en meedenken.

Cor Loonstra