Door de maatregelen rondom het Coronavirus kiezen steeds meer inwoners ervoor om sociale contacten te vermijden. Veel van deze inwoners zitten nu alleen thuis. Dit kan ervoor zorgen dat inwoners zich eenzaam en angstig voelen. Om de contacten met de familie, vrienden, mantelzorgers en hulpverleners mogelijk te maken, biedt het digitale platform Stamtafel de mogelijkheid elkaar online te ontmoeten via een digitale groepstafel.

Meer informatie en aanmelden? Dat kan via de website van de gemeente.

Goed om te weten:

  • Contact via deze app vindt in een veilige omgeving plaats, waarbij de inwoner zélf kiest wie er aan zijn of haar groepstafel verbonden worden. De gemeente faciliteert de website, maar kan niet meekijken op de inhoud van groepstafel van een inwoner.
  • De app wordt in elk geval de komende drie maanden door de gemeente Het Hogeland aangeboden aan haar inwoners (en zijn of haar sociale netwerk, mantelzorgers en/of hulpverleners).
  • De organisatie achter de app biedt aan om eventuele vragen bij het gebruik van de app te beantwoorden. Deze optie komt duidelijk naar voren op het moment dat je met de app aan de slag.
Deel dit bericht via: