In samenwerking met Humanitas Thuisadministratie leveren wij per 1 januari 2022 onze diensten ook in Gemeente Eemsdelta onder de naam “Computerbank Eemsdelta.”

We hebben vier doelen:
– De financiële drempel naar de digitale wereld weg te nemen
– Middels het verstrekken van een pc zorgen dat mensen hun eigen administratie (beter en gemakkelijker) op orde kunnen brengen en houden.
– Oude pc’s te redden van de afvalberg
– Onze deelnemers te laten werken binnen een project wat plezier, waardering, zingeving en trots oplevert.

Voor onze deelnemers van de ICT afdeling is dit een mooie nieuwe uitdaging. Inmiddels hebben zij al sinds 2017 ervaring opgedaan met het referbishen van pc’s en laptops. Het is iedere keer weer een puzzel om een oude pc weer aan de praat te krijgen, op te schonen en weer gebruiksklaar te maken. Inmiddels zijn we ook aan het kijken naar de mogelijkheden om pc’s te voorzien van het nieuwe Windows 11. De digitale wereld staat niet stil, dus wij ook niet.
Inwoners die voldoen aan de norm voor de Voedselbank kunnen een aanvraag doen voor een gratis 2e handscomputer. Na een inkomstencheck, verzorgd door Humanitas Thuisadministratie Eemsdelta wordt een zorgvuldige afweging gemaakt of iemand in aanmerking komt voor een computer via de Computerbank. De Computerbank is een noodvoorziening voor die burgers die echt geen andere mogelijkheden hebben.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een gratis pc of wilt u uw oude computers (waarbij we de de voorkeur hebben voor laptops) doneren, neemt u dan contact op met Rianne Stevens via 0595 – 43 32 45 of 06 – 57 45 059. Kijk ook op onze website: www.computerbankhethogeland.nl Binnenkort zijn wij ook te vinden op www.computerbankeemsdelta.nl.

Deel dit bericht via: