Op 13 mei is, in samenwerking met Omroep het Hogeland, de basiscursus Journalistiek begonnen. De cursus is een mooi opstapje voor zowel leergierige ouderen als ambitieuze jongeren om vakkundig en sneller artikelen te leren schrijven. Er zijn in totaal 10 aanmeldingen voor de cursus. Cöordinator Vrijwilligerswerk Rafiq sloot aan bij de bijeenkomst afgelopen maandagavond 3 juni.

Verschillende beweegredenen motiveren de deelnemers om mee te doen aan de cursus. Een van de deelnemers wil graag beter artikelen leren schrijven voor haar werk bij de bibliotheek, waar ze stukken voor op de socials schrijft. De ander wil zich meer verdiepen in het schrijven van nieuwsartikelen, om erachter te komen of dit haar ligt.

Eerder hebben de cursisten een opdracht gekregen om een artikel over de ‘Wunderline’, de treinverbinding tussen Bremen en Groningen, te herschrijven. Deze hebben ze bij de derde cursusdag gezamenlijk besproken. Ze bespreken de koptekst en de eerste drie zinnen. Richard, de docent, geeft hen vervolgens tips. Wat was er al goed, wat kan er beter? Waar moet je op letten bij het maken van een koptekst? Aan de deelnemers deze tips te verwerken in hun artikel.
De ‘winnaar’ van vandaag, degene die het beste artikel heeft geschreven, komt met het artikel op de website van Omroep het Hogeland te staan.

De cursisten hebben het gezellig met elkaar en vinden het een leuke, nuttige cursus. Richard legt alles erg rustig en duidelijk uit en heeft zichtbaar veel kennis van het vak. Het is erg leerzaam, Rafiq heeft ook een aantal kneepjes van het vak geleerd!

Deel dit bericht via: